lauantai 22. helmikuuta 2014

Nick Straker - A Walk in the Park (1987 Production)

Artisti: Nick Straker
Kappale: A Walk in the Park (1987 Production) (1987)
Albumi: 20th Century Hits For a New Millennium: 1980-1984
Mieleenjäävin lause: "A walk in the park, step in the dark."

Halpiskokoelmista kun on kyse niin ei voi olla huolellisesta takakansitekstien läpikäymisestä huolimatta aivan varma että saa juuri ne alkuperäisversiot. Vaikkei takakannessa lukisikaan mitään tyyliin "live version" "re-recording" tai vastaavaa niin siitä huolimatta voi joutua pettymään. Ehkä tässä asiassa digitaalisessa ostamisessa on pieni etu että yleensä saa kuunnella näytteen. Toki ennen oli tavallista että levykaupassa saattoi pyytää levyä kuunneltavaksi mutta tätä nykyä sekin on harvinaistunut.

Nick Straker Bandin A Walk in the Park oli pieni hitti vuonna 1979. Ei olisi kovin suuri virhe jos se olisi löytynyt vuodet 1980-1984 kattavalta kokoelmalevyltä sillä kyseinen biisi pääsi listolle rapakon toisella puolella vasta 1981. Mutta epäilykseni heräsi kun mietin että levyltäni löytyvän version soundit olivat yllättävän ajastaan edellä ollakseen vuodelta 1979. Kuuntelin Youtubesta Top of the Pops esityksen ja huomasin että sävellys oli sama mutta versio oli eri. Pienen Googlettelun jälkeen kävi ilmi että kokoelmalevylleni onkin laitettu vuoden 1987 Stock-Aitken-Waterman remix jossa ei esiintynyt enää Nick Straker Band vaan herra Straker yksin. Vahvasti soundeja Dead or Aliven You Spin Me Roundia lainaava remix floppasi ja ymmärrän sen kyllä sillä olihan kyseessä selvä rutiinirykäisy.

Reilusti verratessa vuoden 1987 remix ei ole paljoa alkuperäistä versiota huonompi mutta toivoisin silti omistavani jälkimmäisen. Pidän enemmän 80-luvun alun piu-piu lasereista kuin Stock-Aitken-Waterman tuotantojäljestä. En myöskään voi antaa nostalgiapisteitä sillä en muista ikinä kuulleeni tätä tai alkuperäistäkään versiota ollessani ala-asteella. Ei siis lisäpisteitä koulun levyraatimuistoistakaan. Toki kyseessä ei ole aivan toivoton tuotos mutta kun tätä SAW -soundia on tehty niiiiiiiin paljon paremminkin. Miksi tyytyä uunissa ylikovaksi menneeseen pakastepatonkiin jos tarjolla on pehmeää ja hyvät täytteet sisältävää herkkupatonkiakin?

Arvosana: 4,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti