lauantai 8. helmikuuta 2014

One More Time - Labyrinten

Artisti: One More Time
Kappale: Labyrinten (1996)
Albumi: Den vilda
Mieleenjäävin lause: "Dimman tätnar, jag ser ingenting."

Vuoden 1996 Euroviisuissa kunnioitettavan kolmannen sijan saanut ruotsalainen One More Time jäi telakalle viisujen jälkeen. Toki kilpailukappale Den vilda poiki albumillisen tai oikeastaan kaksikin. Ruotsinkielisen Den vildan ja englanninkielisen Living in a Dreamin. Kuten kielestä voi päätellä Labyrinten löytyy ensimmäiseltä. Englanninkielisesltä albumilta sama sävellys löytyy nimellä The Maze. Kyseessä on One More Timelle tyypillinen kuulas new age sävellys. Mutta tarkoittaako tyypillisyys keskinkertaista tai tylsää?

Labyrinten sopii hyvin arvosteltavaksi helmikuussa sillä koko Den vilda albumi on minulle talvilevy. Lämpimät sävyt ovat vähissä ja musiikki luo mielikuvia lumikentistä ja pakkasesta. Hieman noitarumpumaiset rumpusoundit tuovat mieleen Lapin. Peter Grönvall ei ehkä ole isänsä Benny Anderssonin veroinen hittinikkari mutta vähemmälläkin saa aikaan hyvää. Nanne Grönvall löysi omimman minänsä myöhemmin räpätätipopista mutta hyvin häneltä yhdessä Maria Rådstenin taittuu myös new ageen kuuluva tyylittely.

Vaikka Labyrintenin viiteen ja puoleen minuuttiin on saatu vaihteluakin se ei ole aivan vahvinta One More Timea. Tarpeeksi mieleenpainuvia aineksia ei ole saatu kokattua kasaan vaikka mukavaa kuunneltavaa se tyylisuunnan ystäville onkin. Ehkä kokonaisuus on hieman liian venytetty sillä vauhtiin päästyään kappale on parhaimmillaan, puolentoista minuutin hidas alku vaatisi jo suuren palkinnon kuuntelijalle ja siihen ei aivan päästä. Ei ole kuitenkaan syytä olla erityisen negatiivinen, sillä luomiensa mielikuvien voimin Labyrinten ansaitsee paikkansa albumilla. Kannattaa kuunnella, varsinkin talvella.

Arvosana: 6,0/10

1 kommentti:

  1. Tuo on minusta hieno kappale synkkine sovituksineen ja koko albumi on suosikkejani. Harmi, että OMT jäi telakalle, toivottavasti paluuta on odotettavissa.

    VastaaPoista