lauantai 4. tammikuuta 2014

Kylie Minogue - Heart Beat Rock

Artisti: Kylie Minogue
Kappale: Heart Beat Rock (2007)
Albumi: X
Mieleenjäävin lause: "I can make your heart beat rock."

Vuonna 2007 julkaistu albumi X oli Kylie Minoguen uran yhden vedenjakajista jälkimmäisellä puolella. Kylie oli toipunut rintasyövästä ja edellinen albumi oli vuoden 2003 Body Language joten aikaa oli ehtinyt vierähtää pop-maailman mittakaavassa kohtuullisen pitkään. Toki välissä oli julkaistu kokoelma Ultimate Kylie ja syöpätapauksen julkisuuskin piti nimeä pinnalla niin raadollista kuin se onkin. Vaikka X:n singlet nousivatkin listoille niin aivan samanlaista täsmäiskua ei albumille osunut kuin edellisiltä albumeiltä löytyneet. Toki albumilta löytyi omaan makuuni hyviäkin korvakarkkeja ja tuotanto oli yhtä laadukasta kuin koko tämän vuosituhannen Kylie albumeilta on tottunut odottamaan.

Skotlantilainen DJ-säveltä-tuottaja Calvin Harris sai kaksi kappalettaan (jotka myös tuotti) Kylien X albumille joista tämänkertainen on se vähemmän onnistunut. Heart Beat Rock on se kaksikon äpärälapsi ja häviää In My Armsille selvästi. Tuohon aikaan Calvin ei ollut vielä se maailmankuulu DJ ja hän on kertonut ottaneensa rohkaisuryypyn ennen Kylien ensitapaamista. Liekö hermostus purkautunut ensin Heart Beat Rockiin sillä onnistuneesta tuotannosta ja Kylien aina tunnistettavasta laulusta huolimatta lopputulos jää keskinkertaiseksi. Kasarihenkistä elektrorynkytystä ysärimausteilla on tehty huomattavasti onnistuneemminkin.

Toinen ongelma on se ettei ole koskaan hyvä merkki jos biisi herättää liikaa vertailumielleyhtymiä ja tässä tapauksessa niitä syntyy esimerkiksi Annien ja Linda Sundbladin suuntaan. Olen varsin perinteinen mitä loppusointuihin tulee ja olenkin pettynyt kun kohdassa "their feet are itching to dance, their bodies ready to rock" minulle ei sitä annetakaan. Toki joskus on hyvä tehokeino jättää odotettu loppusointu tekemättä ja se toimii muissakin kuin huumoribiiseissä. Aina ei pop-prinsessakaan voi onnistua ja ehkä koko albumi olisi ollut parempi ilman Heart Beat Rockia.

Arvosana: 4,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti