lauantai 29. syyskuuta 2012

Roxette - Opportunity Nox


Artisti: Roxette
Kappale: Opportunity Nox (2003)
Albumi: The Pop Hits
Mieleenjäävin lause: "I'm living in a box but I'm out when opportunity nox."

Roxetten Opportunity Nox julkaistiin vuoden 2003 The Pop Hits -kokoelman uutena biisinä. Single ei tehnyt suuriakaan aaltoja maailmalla mutta sai yllättäen kehuja ja menestystäkin bändin kotimaassa Ruotsissa. Opportunity Noxin julkaisu sijoittui vaikeaan aikaan Roxetten historiassa sillä Marie Fredriksson taisteli syöpää vastaan. Niinpä singlen promootio jäi vähälle eikä kappaleella kuulla hänen ääntään kuin vähän. Musiikkivideokin tehtiin poikkeuksellisesti animaatioksi. Toki jokaisella Roxetten albumilla on aina ollut biisejä joilla Per Gessle ottaa vokaalivetovastuun vaikka varsinkin bändin alkuaikoina hän ei luottanut omaan ääneensä niin paljon kuin nykyään.

Jokaisen elämässä on varmasti ollut hetki jolloin joku tai jokin kolahtaa todella kovaa aivan yllättäen. Opportunity Nox kertoo juuri tällaisesta hetkestä kun poika retkahtaa tyttöön. Kun motivaatio löytyy niin silloin täytyy tarttua tilaisuuteen ja ottaa riskejä joita ei muuten tekisi. Sanoitus ei kerro saiko tarina onnellisen lopun joten se jää yhden tilanteen ja tunnetilan kuvaukseksi. Roxette julkaisi uransa kakkosvaiheen (1999-2003) aikana monta hyvää singleä mutta Opportunity Nox jää vertailuissa keskinkertaisten joukkoon. Kappale on toki menevä ehkä jopa liiankin kanssa sillä joku pieni hidasteluväliosa olisi voinut tehdä terää. Marien puuttuminen vaivaa kappaletta, sillä voisi hyvin kuvitella että The Look -tyylinen vuorolaulelu olisi tehnyt biisistä kertaluokkaa paremman.

Hetkittäin Opportunity Noxissa kuulee häivähdyksiä 70-luvun glamrockista ja tämä Gesslelle tyypilliseen loppusointujen viljelyn lisäksi ovat biisin parasta antia. You - hairdo - used to -tyyliset loppusoinnittelut ovat häpeämättömän yksinkertaisia mutta ne ovat aina tehonneet minuun. Tässäkään ei tosin päästä esimerkiksi Crush On You -tason hullutteluun joten Roxetten parhaasta jäädään myös siinä. Ei paha, ei hyvä, mutta helppoa kuunneltavaa.

Arvosana: 5,5/10


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti