keskiviikko 22. elokuuta 2012

One More Time - Turn Out The Light


Artisti: One More Time
Kappale: Turn Out The Light (1992)
Albumi: Highland
Mieleenjäävin lause: "Just turn out the light."

Uuden musiikin löytäminen oli vielä 90-luvulla paljon vaikeampaa kuin nykyään. Tietynlaista musiikkia kuuli radiosta ja televisiosta ja jotkut lehdetkin kirjoittivat ulkomaisesta pop-musiikista mutta siihen se jäi kunnes Internet tuli apuun. Liityin Abbamail -nimiselle sähköpostilistalle joka oli 90-luvulla hyvin aktiivinen. Abbakeskustelun lisäksi siellä puhuttiin myös kaikista Abbaan liittyvistä bändeistä, soolourista ja vastaavista. Ostin monta levyäkin sokkona vain sillä perusteella että niitä tarpeeksi moni sähköpostilistalainen kehui. Yllättävää kyllä suurin osa tuolla perusteella ostetuista levyistä oli todella hyviä eikä suoranaista hutiostosta tullut tehtyä. Joidekin kehuista huolimatta päivän biisin sisältävä levy tosin olisi ollut huti mutta sain sen käsiini vasta muutama vuosi takaperin jolloin postituslistakin oli jo lakkautettu.

One More Time oli yksi Abbamail sähköpostilistalla usein mainituista yhtyeistä. Olihan bändissä Abban Benny Anderssonin poika Peter Grönvall ja yhtye tuli kolmanneksi Euroviisuissa vuonna 1996. Ennen viisuilua One More Time sai hitin lennokkaalla Highland -kappaleellaan vuonna 1992 joka nousi listäykköseksi kymmenessä maassa. Ikävä kyllä Highland nimeä kantanut albumi ei tuottanut muita hittejä ja päivän biisi Turn Out The Light sai kyseenalaisen kunnian olla albumin flopannut kakkossingle. Highland on albumi joka seisoo täysin nimibiisinsä varassa ja oli tuossa vaiheessa ilmeisesti jonkinlainen vahinko. Muun albumin tuotanto on ainakin nykykorviin tunkkaista eivätkä biisitkään jää mieleen. Turn Out The Light edustaakin koko albumia nimibiisiä lukuunottamatta oikein hyvin niin pahassa kuin.. ..pahassa.

Turn Out The Light yrittää olla jonkinlaista kevyt new age hempeilyä, mutta siitä puuttuu niin synteettinen mystiikka kuin lemmen loistekin. Nanne Grönvall on parhaimmillaan soolouransa kaltaisissa räpätätibiiseissä eikä hänen äänen sovi yhtä hyvin rauhallisempaan musiikkiin. Turn Out The Light on miksattu ja tuotettu ärsyttävän tukkoisen kuuloiseksi ja syntikkasoundit kuulostavat vanhahtavilta ottaen huomioon että julkaisuvuosi oli 1992. Abban vuoden 1981 Visitors albumin syntikat ovat kestäneet paljon paremmin aikaa kuin tämän kappaleen. Tässäkään tapauksessa ei siis ole pojasta polvi parantunut. Tekele jumputtaa alusta loppuun samaa puuduttavaa tahtia ja koska periaateenani on että joka biisistä täytyy löytää jotakin hyvää ja huonoa niin sanotaan hyväksi puoleksi vaikka mukiinmenevät taustalaulut. Onneksi tarinalla on onnellisempi loppu ja vuoden 1996 Den Vilda/Living In a Dream oli sävellyksellisesti ja tuotannollisesti paljon parempi kokonaisuus.


Arvosana: 3,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti