lauantai 25. elokuuta 2012

Beastie Boys - Slow and Low


Artisti: Beastie Boys
Kappale: Slow and Low (1986)
Albumi: Licensed To Ill
Mieleenjäävin lause: "Like a volcano I erupt."

Adam "MCA" Yauchin menehdyttyä keväällä 2012 on Beastie Boysin tulevaisuus jäänyt avoimeksi. Ainakin välittömästi kuoleman jälkeen annetuissa haastatteluissa jäljelle jäänyt kaksikko epäili ettei Beastie Boys nimellä tulee enää uutta vaikka he saattaisivat tehdä jotakin yhdessä tai julkaista loppuvuodesta 2011 äänitettyjä julkaisematta jääneitä biisejä. En ole tutustunut bändin ehkä viimeiseksi jääneeseen Hot Sauce Comittee Part Twohon joten en tiedä kuinka hieno bändin joutsenlaulu oli, mutta tämän päivän biisi on puolestaan hiphop Beastie Boysin alkutaipaleelta vuoden 1986 klassikkoalbumilta Licensed To Ill.

Slow and Low oli alunperin tarkoitettu Run-D.M.C:n kakkosalbumille mutta se jätettiin kuitenkin lopullisen julkaisun ulkopuolelle. Beastie Boys piti biisistä ja sai luvan tehdä siitä oman versionsa. Alunperin Run-D.M.C:n suuhun tarkoitetut riimittelyt sopivat hyvin myös Beastie Boysien suuhun ja hieman vähemmän humoristisena tuotoksena tasapainottaa sopivasti koko albumia. Kuten ajankohdan hopille oli tyypillistä rumpukone nakuttaa paljaita biittejä joidenka päälle räpätään mutta tällä kertaa mukaan ei ole eksynyt sampleja muusta musiikista. Slow and Low on nimensä mukainen sillä tahti on varsin rauhallinen mutta meno ei ole silti kevyttä.

Sanoituksessa on uhoa kuten tässä kohti asiaan kuuluukin ja luonnollisesti myös bändin ja sen jäsenten nimet tulevat mainituksi. Uho ei kuitenkaan ole koskaan ollut Beastie Boysin tapauksessa liian vakavasti otettavaa mikä on hyvä sillä poseeraus ja turha uhma ei kiinnostaisi ainakaan minua. Loppujen lopuksi Slow and Low on varsin simppeli tapaus, kolmikko sylkee riimejä vähän yli kolme ja puoli minuuttia kertoen kuinka kovan menon he saavat aikaan ja kuinka kaikki siitä pitävät. Jään kaipaamaan hieman sitä vinksahtaneempaa puolta Beastie Boysista eikä kyseessä ole muutenkaan bändin kaikkein paras tuotos. Biitti hakkaa, beastit riimejä viskoo, tää bloggaaja keskivertoo arvosanaa kiskoo.

Arvosana: 5,0/10



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti