lauantai 12. maaliskuuta 2016

Movetron - Stay

Artisti: Movetron
Kappale: Stay (2000)
Albumi: Irtokarkkeja - Makeimmat hitit
Mieleenjäävin lause: "Oo-oo-o-ooo-oo-oo-hoo-oo-o."

Pienen loman jälkeen palaamme taas random playn valintoihin levykokoelmani joukosta. Englanninkielistä Movetronia? Muutama muukin kotimainen dancepumppu yritti englanninkielellä kun Bomfunk MC's ja Darude onnistuivat saamaan kansainvälisen hitin mutta olemattomin tai laihoin tuloksin. Movetron myyntikaari oli debyytin jälkeen tasaisen laskeva joten englannikielinen albumi lienee ollut viimeinen yritys löytää uutta nousua. Sitä ei saatu mutta Movetron palasi 2007-2008 monen muun ysäridanceartistin tavoin hyödyntämään vanhenevien (entisten) ysärinuorten nostalgiannälkää. Eikä nostalgiassa sinänsä ole mitään vikaa sillä voisin hyvin nähdä Movetronin livenä uudestaan tilaisuuden tullen vaikkapa vertailun vuoksi sillä edellinen kerta tapahtui 1997.

Jos alkupään Movetronin hiteissä oli selvästi kuunneltu mm. Ice Mc:tä niin Stayn kohdalla vaikutteet lienee haettu E-Typen Last Man Standing albumin soundeista. Perässähiihtäminen ei enää tässä kohti kannattanut. Vuonna 2000 dancejuna oli jo menettänyt voimansa vuosituhannen ja musiikkitrendien vaihtuessa. Englanninkielisellä 4th Dimension albumilla Movetronin vahvuuteen liittyi Chris Sanders räppäämään ja miesvokaaleita laulamaan. En voi sanoa pitäväni hänen hieman kuivasta laulustaan tässä tapauksessa sillä se tuo mieleen dieettiversion Painin Peter Tägtgrenistä jonka tyylinen ääni käy Painiin muttei Movetroniin.

Stay on heikointa Movetronia sillä Päivi Lepistökin laulaa englantia kovin varovaisen tuntuisesti vaikkei hän toki koskaan ole mikään voimanuottien kakaisija ole ollutkaan. Omankuuloisensa ja Movetroniin sopiva laulaja kuitenkin. Persoonallinen keskinkertaisuus on mielestäni mielenkiintoisempaa kuunneltavampaa kuin persoonaton virtuoosi. Persoonallisuuden puute vaivaa Staytä sillä jos minulta kysyttäisiin miten kappaleen sanat menevät niin muistaisin korkeintaan Stay -sanan. Nostalgiabonuksiakaan tämä ei saa sillä Voodooman/Voodomies taisi olla viimeinen Movetronin jonkinlaista soittoaikaa saanut kappale ennen tauolle siirtymistä. Stay on kuin väärä henkilö tekisi oikean pyynnön.    

Arvosana: 3,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti