lauantai 19. maaliskuuta 2016

Garbage - Stroke of Luck

Artisti: Garbage
Kappale: Stroke of Luck (1995)
Albumi: Garbage
Mieleenjäävin lause: "Here comes the cold again."

Tunnenko itseni tänään onnekkaaksi? Luulen että onneni on toistaiseksi ollut tasoissa. Aamulla sain lievän ruokamyrkytyksen mutta toisaalta kitaranrakennusprojektini valmistui vastoinkäymisistä huolimatta. Toisille onni on sitä minkä itse voi aiheuttaa kun taas toisille se voi olla karmaa joka tasapainottuu tekojen laadun mukaan. Jonkun mielestä onnea ja sattumaa ei ole olemassakaan.

Minulla on ystävä joka aina Garbagea kuullessaan sanoo bändin olevan nimensä veroinen. Itse en jaa tätä mielipidettä sillä mielestäni ainakin yhtyeen kolme ensimmäistä albumia ovat hyvää elektronista rokkia. Bändin nimeä kantanut debyyttialbumi ei vielä sisältänyt niitä huumorinpilkahduksia joita ajoittain löytyi seuranneilta albumeilta. Stroke of Luck on myös apaattisuuteen kallellaan oleva fiilistelybiisi.

Tällä viikolla kävin keskustelun ihmisistä jotka tuntuvat aina pilaavan onnensa lähes tahallaan. Joillekin on helpompaa elää tutussa harmaudessa kuin koettaa oppia sietämään onnen kirkkautta. Juuri tämänkaltaisesta ihmisestä voisi kuvitella Stroke of Luckinkin kertovan. Onni on tullut elämään rakkauden muodossa mutta löydettyä onneakin pitää pelätä ettei sekin vain olisi ruusu jonka piikit lopulta aina pistävät pitelijäänsä. Kun kurjuus on muodostunut vakiotilaksi onnikin on vain ei toivottu vieras.

Pidän enemmän menevämmästä Garbagesta kuin Stroke of Luckin rauhallisen keinuvista tahdeista. Kertosäkeessä on yritystä mutta kun kierrokset eivät nouse niin tehoakaan ei saada irti koneista. Shirley Manson laulaa parhaiten sanoituksia joissa ollaan ivamielisiä tai tympääntyneitä vaikka toki hän kelvollisesti suoriutuu tästäkin. Jotain silti puuttuu ja mistähän sen saisi? Tai ehkä tällainen rivibiisi on vain liian kovassa seurassa verratuna yhtyeen biisikohtaisiin kunnian hetkiin. Stroke of Luck ei ole ihan sitä mitä nimen puolesta odottaisi enkä tiedä olisiko sitä edes maustamalla voinut nostaa keskinkertaisuuden alhosta josta se ei tunnu edes sanoituksensa lailla pyrkivän tosissaan pois.
 
Arvosana: 4,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti