lauantai 9. tammikuuta 2016

Luv' - Megamix '93

Artisti: Luv'
Kappale: Megamix '93 (1993)
Albumi: Forever Yours
Mieleenjäävin lause: "Uhuu-ahaa."

Abba Gold kokoelman palautettua Abban suosioon yrittivät monet muutkin 70-luvun suosikit vaihtelevalla menestyksellä löytää uutta myyntiä hittikokoelmilla. Boney M Gold pärjäsi hyvin ja sitä vauhditti myös radiosoittoa saanut hittisikermämiksaus joka näin tämän päin korvin kuulostaa aika puhdittomalta tekekeeltä.

Samaa temppua tietenkin yrittivät myös paikallisemmat suosikit ja Hollannissa sekä muuallakin maailmassa suosiota nauttinut tyttötriö Luv' julkaisi alkuperäisten jäsenten kiertueen kera kokoelman Luv' Gold. Kokoelma antoikin hetkellisen paikallisen nosteen ja listasijoituksen sekä kokoelma-albumille että Luv' Megamix '93 singlelle yhtyeen kotimaassa Hollannissa sekä hollantia puhuvissa Belgian osissa. Hauskana yksityiskohtana voidaan mainita että yhtye julkaisi hittisikermän ensi kertaa jo 1990 mutta silloinen paluuyritys vain yhdellä alkuperäisjäsenellä kuivui kasaan ennen kuin alkoikaan.

Megamix '93 on sikermämiksaus Luv':n hiteistä U.O.Me, Trojan Horse, You're The Greatest Lover, ja Ooh Yes I Do. 70-luvun discoschlager on väännetty lähinnä 90-luvun konepotkun lisäyksellä uudemmalle vuosikymmennelle. Alkuperäisversiot arvostelisin mielelläni mutta tällainen matalalla rimalla tehty sikermä ei herätä minussa intoa. Omistamalleni levylle on lisätty alkuperäisen lyhyemmän radioversion sijasta yli neliminuuttinen pidennetty miksaus joka vielä lisää piinaa. Asiaa ei paranna se että tällainen sikermä kestää todellä nuonosti jatkuvaa soittoa sillä minulla on tietenkin tapana kuunnella blogia kirjoittaessani arvosteltavaa kappaletta jatkuvalla toistolla. Parhaat kappaleet jopa paranevat toistokuuntelussa ja joistakin mielipiteeni on muuttunut tarkemman kuuntelun tuloksena. Ei pelkoa moisesta tässä tapauksessa.

Ne pisteet mitkä Megamix '93 saa ovat alkuperäisten versioiden ansiota sillä niiden charmia ei ole aivan täysin onnistuttu kadottamaan. Mietin että jos olisin kuullut tämän version vuonna 1993 niin olisinkohan innostunut Luv':sta aiemmin? Ehkä, sillä minä olen juuri sitä ryhmää joka innostui Abbasta ja Boney M:stä 90-luvun alun Gold -kokoelma-albumi-ilmiön myötä. Mutten voi antaa plussaa koska minulla ei ole nostalgista sidettä tähän aikansa lapseen. Megamix '93 on tehty herättämään uuden sukupolven kiinnostus ja muistuttamaan vanhoja että nuoruuden suosikit ovat palanneet. Ikävä kyllä tämä tekee hittisikermän kertakäyttömusiikiksi (normaalisti inhoan termiä) ja musiikilliseksi päiväperhoksi.  

Arvosana: 3,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti