lauantai 12. heinäkuuta 2014

Lara Fabian - I Will Love Again

Artisti: Lara Fabian
Kappale: I Will Love Again (2000)
Albumi: Woman Vol 2.
Mieleenjäävin lause: "You can't stop me from loving again, breathing again, feeling again."

Lara Fabian on eniten myyty belgialainen naisartisti 20 miljoonalla myydyllä levyllään. Hän edusti Luxemburgia vuoden 1988 Euroviisuissa kappaleella Croire tullen neljänneksi. Vuosi oli sama jolloin Celine Dion voitti. Suurimman menestyksensä hän on saavuttanut kotimaansa lisäksi Ranskassa ja Kanadassa mutta hänen suurin hittinsä, vuoden 2000 I Will Love Again hätyytteli monen muunkin maan listoja päässen mm. Usan tanssilistan kärkeen. Meilläkin kappale soi runsaasti mutta myöhempi menestys jäi Suomessa pieneksi vaikka muistankin että esimerkiksi Wonderful Life -cover sai jonkin verran radiosoittoa.

Cherin Believe oli yksi 90-luvun suurimmista hiteistä ja tuollainen menestys luonnollisesti saa vanaveteensä jäljittelijöitä ja hitintekijätkin päätyvät monesti kierrättämään kaavaansa. Believen nikkaroineet Mark Taylor ja Paul Barry jättivät sentään tällä kertaa autotunen nupit pois kaakosta joten saamme kuulla Lara Fabianin voimallista ääntä luonnollisesti. I Will Love Again on eroballadi dancemuodossa joka oli tyylisesti muodikasta vuosituhannen vaihteessa. Lara Fabian oli hyvä valinta esittäjäksi sillä hänen voimakas ja eikä danceen liian sävykäs tulkintansa pääsee erottumaan parhaassa valossaan. Liian sävykäs olisi haitaksi sillä dancen pitää viedä eteenpäin ja nimensä mukaisesti tanssittaa ja tässä valossa liian syvälle menevä tulkinta olisi haitaksi. Perinteiset eroballadit ovatkin sitten aivan toinen juttu.

Kovin moni naisartisti ei saanut tanssiballadi kaavalla monta hittiä ja ehkä sellaiset sopivatkin paremmin sisäänheittohiteiksi joista voidaan rakentaa uraa eteenpäin. Minulle I Will Love Again ei edusta aivan lajityyppinsä kärkeä vaikka se onkin paremmasta päästä. Se on hyvin tehty formaattibiisi jonka laulajan tulkinta nostaa tason ylemmäs. Se on melko hyvä nostalgiabiisi tuomaan mieleen ilmestysmisvuotensa muttei sitäkään vahviten. Parhaiten I Will Love Again toimii nostalgiahuuruissa tai sitten tilanteessa jossa särkynyt sydän alkaa eheytyä jälleen. Tanssisin, särkynein sydämin tai ilman.

Arvosana: 6,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti