lauantai 5. heinäkuuta 2014

Haloo Helsinki! - Perjantaina

Artisti: Haloo Helsinki!
Kappale: Perjantaina (2008)
Albumi: Parhaat 2007-2012
Mieleenjäävin lause: "Perjantaina kaikki muuttuu."

Haloo Helsinki toi tullessaan raikkaan tuulahduksen kotimaiseen poprokkiin jossa oli TikTakin lopettamisen jälkeen ollut aukko. Radioystävällisellä ja taiten tuotetulla rokilla ei yksinään vielä tehdä maassamme tulosta ja kriitikotkin yleensä nyrpistävät nenäänsä bändeille jotka eivät sävellä kaikkea omaa materiaaliaan. Mutta Haloo Helsinki löi läpi suhteellisen kivuttomasti ja suosio nousi vaiheittain. Yhtye on myös löytänyt hieman keskivertoa laajemman yleisön vedoten myös vanhempaan kuulijakuntaan. Maassa jossa liian usein pelätään tehdä tarttuvaa musiikkia Haloo Helsinki on mukava poikkeus eikä kyse ole puhtaasta laskelmoinnista.

Perjantaina kertoo nuoren naisen viikonlopunvietosta. Kouluviikon jälkeen mieli palaa jo juhlimaan ja kokemaan kaikkea mitä nuorena on hyvä (tai josku pahakin) kokea. Meno on sopivan vauhdikasta ja jalkaa nostetaan kaasulta juuri sopivan vähän. Hetkittäin tulee olo että Perjantaina on hieman liian tukkoon ahdettu mutta tämä vaikutelma syntyy vasta silloin kun arvostelua kirjoittaessa kuuntelee kappaleen toistolla kymmeniä kertoja. Normaalisti tämä ei siis ole ongelma. Miksauksesta minulla ei ole valittamista paitsi että ainakin omalla laitteistollani rummut saisivat olla hieman kuuluvammat. Bändi soittaa mukavan tiukasti yhteen ja Elli todistaa että joskus on parempi kuulostaa persoonalliselta kuin teknisesti täydelliseltä.

Perjantaina on tehty nostatusbiisiksi viikonloppuun valmistaumiseen ja varmasti toimiikin siinä tarkoituksessa hyvin. Syvempää ajatusta sanoituksesta on turha etsiä eikä se tällaisiin biiseihin kuuluisikaan. Siinä vaiheessa kun lähdetään viettämään railakasta viikonloppua ei mietitä seurauksia vaan jälkilöylyt ovat sitten oma biisiteemansa. Mutta olen silti onnellinen että itselläni on elämä muulloinkin kuin perjantaina. Perjantaina oli hyvä näyttö nuorelta bändiltä joka kehittyi saaden aikaan vielä tätäkin parempia tuotoksia. (Ja toivottavasti tulee saamaan vielä tulevaisuudessakin) Muutta niistä sitten lisää jos satunnaissoiton jumalat niin päättävät.

Arvosana: 7,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti