lauantai 22. maaliskuuta 2014

Heart - Rock and Roll (Live)

Artisti: Heart
Kappale: Rock and Roll  (1980)
Albumi: Greatest Hits/Live
Mieleenjäävin lause: "Been a long lonely, lonely, lonely, lonely, lonely time."

Greatest Hits/Live oli rapakon toisella puolella julkaistu tupla-albumi joka koostui Heartin suurimmista hiteistä ja livevedoista. Siinä pelossa että Euroopassa kalliimpi tupla-albumi jäisi myymättä kutistettiin levy yhdelle kiekolle, muttei ilman poisjätettyjä kappaleita. Vaikka cd-versiolle olisi myöhemmin voitu mahduttaa poisjätetty materiaali näin ei meillä kuitenkaan tehty vaan itseltänikin löytyvä cd-versio on biiseiltään identtinen vinyyliversion kanssa. Kaikesta huolimatta varsin kelpo levy varsinkaan jos ei Heartia ennestään löydy levyhyllystä eikä ole pelkästään 80-luvun stadionrock Heartin ystävä.

Rock and Roll on alunperin Led Zeppelinin klassikko vuodelta 1972 jota on myöhemmin coveroitu runsaasti. Kappale sopii hyvin Heartin käsitteltäväksi ja on aina piristävää kuulla vokalistin sukupuolen vaihtuvan alkuperäiseen verrattuna. En usein ole vanhempien (ennen 90-lukua tehtyjen) liveäänitysten ystävä mutta minulla ei ole pahaa sanottavaa tästä vuonna 1980 Seattlen Coliseumissa purkitetusta rykäisystä. En ole pätevä sanomaan onko lopputulosta korjailtu jälkiäänityksillä mutta tärkeintä on että live kuulostaa autenttiselta eikä yleisöä ole vaimennettu vain alussa ja lopussa kuultavaksi.

Ann Wilson on elementissään rokkikanaillessaan (ehkei ole sittenkään sopiva sukupuolenvaihdos rokkikukkoilusta) ja muukin bändi on ollut hyvässä vedossa. Michael DeRosierin rumputyöskentely toimii koko vedon selkärankana ja Rock and Roll kuulostaa juuri siltä mitä nimikin antaa ymmärtää. Voi jopa sanoa että tämä livetallennus ansaitsee olemassaolonsa ilman mitään kytkösiä mihinkään muihin versioihin. Enkä toki yhdeltä historian parhaimmailta rockbändiltä vähempää odottanutkaan. Jos jostakin haluaa nurista niin alkuperäisestä ei tehdä mitään suuria irtiottoja mutta toisaalta miksi keksiä aina pyörää uudestaan?

Arvosana: 6,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti