lauantai 5. lokakuuta 2013

Fatboy Slim - Right Here, Right Now

Artisti: Fatboy Slim
Kappale: Right Here, Right Now (1998)
Albumi: Greatest Hits: Why Try Harder
Mieleenjäävin lause: "Right here, right now!"

Englantilainen Norman Cook ei ollut Fatboy Slim nimen omaksuttuaan 90-luvulla enää mikään eilisen teeren poika. Hän oli ehtinyt ennen ensimmäistäkään Fatboy Slim levytystä saada ykkössinglen kotimaassaan niin Housemartinsin basistina (Caravan of Love), kuin Beats Internationalin kantavana jäsenenä (Dub Be Good To Me). Tämän lisäksi hän ehti saada kourallisen Top40 sinkkuja bändiprojektien Pizzaman, Mighty Dub Katz ja Freak Power jäsenenä. Bigbeat oli suosittua 90-luvun jälkimmäisellä puoliskolla ja samalla kun tämä breakbiitteihin pohjautunut tyylisuunta putosi muodista huononi Fatboy Slimin menestys singlelistoillakin. Yksi Fatboy Slimin tavaramerkeistä ovat olleet persoonalliset ja kekseliäät musiikkivideot. Tuskimpa esimerkiksi Weapon of Choice tai Ya Mama olisivat niin tunnettuja ilman mainioita musiikkivideoitaan.

Ilman mainiota musiikkivideota ei jäänyt myöskään vuonna 1999 singlejulkaisun saanut Right Here, Right Now (UK #2). Fatboy Slimin biisit muistuvatkin mieleen niinä kappaleina jotka saivat liikettä tanssilattialle tuohon aikaan ja allekirjoittanutkin heilutteli itseään enemmän tai vähemmän tahdissa tämän soidessa. Mukavana ominaisuutena Fatboyn bigbeat hitit sisälsivät yleensä tyypillisen fiilistelykohdan jossa sai vetää hieman henkeä ennen kuin meno taas yltyi. Varmasti tanssisin tätä nykyäänkin jos tämä sattuisi soimaan silloin harvoin kun kerran vuodessa enää mihinkään menomestaan eksyn.

Right Here, Right Nown nimisäkeet on samplattu Angela Bassettin repliikeistä vuoden 1995 scifielokuvasta Strange Days. Jousisample on lainattu James Gangin kappaleesta Ashes, the Rain & I. NFL joukkue Pittsburgh Steelers ja jalkapallojoukkue Manchester City ovat käyttäneet kappaletta sisääntulobiisinään. Right Here, Right Now sopiikin mahtipontisen intronsa myötä hyvin juuri mielialojen nostatukseen eikä muhkubiitti hellitä kuin hetkeksi ennen kuin päästään loppuun.

Pidän Right Here, Right Nowsta mutta jokin estää sen nousun hyvästä erinomaiseksi. Ehkä kyse on siitä että kertosäe ei iskevyydestään huolimatta ole niitä jotka alkaisivat soimaan päässäni päästämättä irti ennen kuin kuuntelen kappaleen päästä pois. Tämä ei edes jää harmittamaan sillä jotkut kappaleet ovat hyviä juuri sellaisenaan. Juuri sellaiset kappaleet jotka jäävät harmittamaan tuntuvat paljon huonommilta kuin sellaiset joihin voi olla tyytyväinen sellaisena kun ne on julkaistu. Itselleni Right Here, Right Now on auraalinen ajankuva joka ei kuitenkaan kuulosta näin 2013 korvillakaan vanhalta. Kärkipään Fatboy Slimiä mielestäni muttei suurin suosikkini.

Arvosana: 7,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti