lauantai 22. kesäkuuta 2013

The New Seekers - You Won't Find Another Fool Like Me

Artisti: The New Seekers
Kappale: You Won't Find Another Fool Like Me (1973)
Albumi: The Ultimate Collection - Seventies 100 Hits
Mieleenjäävin lause: "You won't find another clown like me, babe."

Englantilainen The New Seekers perustettiin The Seekersin hajottua 1969. Nimi haluttiin pitää samankaltaisena jotta vanhat fanit siirtyisivät uuden kokoonpanon kuuntelijoiksi. Vuosien 1969-1974 välillä yhtye tahkosikin mukavan määrän hittejä kuten I'd Like to Teach the World to Sing (UK #1), viisukakkonen Beg, Steal or Borrow (UK #2) ja tämänkertainen sattuman valinta You Won't Find Another Fool Like Me (UK #1). Lyhyen hajoamisen jälkeen yhtye on jatkanut vuodesta 1976 tähän päivänä asti vaihtelevilla kokoonpanoilla mutta ilman parhaiden vuosien menestystä.

You Won't Find Another Fool Like Me kertoo pariskunnasta joka eroaa ja palaa silti aina yhteen. Better the devil you know, kuten sanonta kuuluu. Mietin miksi kappale on ollut aikoinaan listaykkönen ja ehkä ajoitus on ollut oikea juuri joulun aikaan vaikka ykkösija lohkesikin vasta tammikuun puolella. En tiedä olisiko tästä ollut kesähitiksi sillä ehkä kappaleen sanoma sopii paremmin joulun aikaan. Ehkä yksi syy on voinut olla iskelmällisyydessä, sillä mitään vanhempaa sukupolvea närästävää tästä on vaikea löytää. Kaikki tietävät elämäntapariitelevät vanhat pariskunnat jotka päivästä toiseen näyttävät olevan viittä vaille eroamassa mutta näin ei silti ikinä käy. Samalla tavalla kuin Abbankin puhdas imago kelpasi monen ikäisille on The New Seekersistä löydettävissä samaa.

Lyn Paul laulaa kappaleen hyvin ja tulkinnasta löytyy sopivasti iloa ja särmää. Viat löytyvätkin muualta sillä kertosäe voisi olla tarttuvampikin ja kokonaisuudesta jää formaattimainen maku. Bändi laulaa hyvin yhteen eikä yleensä inhoamani kutusaksofoni ole pahinta laatua. Toisaalta eihän tällaisesta sakariinipopista voi mieltäänkään pahoittaa. Mutta laulut on aina verrattava myös oman aikansa tarjontaan ja vuosi 1973 tarjosi paljon ikimuistoisempaankin poppia. You Won't Find Another Fool Like Me on kuin keskivertoa parempi mikroateria; se täyttää tehtävänsä mutta syödessäsi sitä tiedät että parempaakin olisi olemassa.  

Arvosana: 5,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti