lauantai 9. maaliskuuta 2013

2 Unlimited - The Real Thing


Artisti: 2 Unlimited
Kappale: The Real Thing (1994)
Albumi: Hits Unlimited
Mieleenjäävin lause: "It's a real thing that makes your body swing, open your ears for techno rap sing."

Yksi viidestä ensimmäisestä omistamastani cd-levystä oli 2 Unlimitedin Hits Unlited kokoelma. Sain levyn joululahjaksi muistaakseni jouluna 1995 samalla kun perheeseen tuli romppuasemallinen pc joka toimi monta vuotta cd-levyjen soittolaitteenani. Olin jo ennakkoon ostanut cd-levyjä mutta joutunut tekemään niistä kasettikopion kaverin luona kunnes pystyin niitä tuolla edellämainitulla tietokoneella kuuntelemaan. En ehkä pidä 2 Unlimitedista aivan yhtä paljon kuin 90-luvulla, mutta se on mukavaa ysärinostalgiaa ja kestänyt paremmin aikaa kuin monet muut aikansa danceprojektit joita tuli ja meni tiuhaan.

The Real Thingin oma juttu on Bachin Toccata ja fuuga d-mollin lainaus mikä ei toki ollut ainutkertainen idea mutta toimii varsin hyvin. Ainakin niin hyvin että kappale nousi meillä aina virallisen singlelistan paalupaikalle. Muuten kappaleen kaava on tuttua 2 Unlimitedia; Ray vetäisee omat reteät räppinsä ja Anita lataa kertosäkeen ilmoille täydellä voimalla. Minulla oli (saattaa olla yhä jos vaivaituisin käymään läpi pari muovikassillista vanhoja nauhoja) tv:stä vhs:lle nauhoitettu Smash Hits Poll Winners Party vuodelta 1994 jossa 2 Unlimited veti playbackinä juuri The Real Thingin. Värikkäät alkuasukastaustatanssijat ovat jääneet mieleeni esityksestä, samoin Rayn erikoinen tanssityyli jossa potkittiin yhdellä jalalla ilmaan. Itse Smash Hits -lehti näkyy kokeneen Suosikin kohtalon ja lehti on lopetettu vuonna 2006.

The Real Thingin ongelmaksi muodostuu lähinnä se että sen tarttuvin osa ei ole sinäänsä ihan ok kertosäe vaan juuri tuo Bachilta lainattu melodia. Kyseessä ei myöskään ole aivan terävin täsmähitti bändin singlejen joukosta, sillä The Real Thing edusti ensimmäisenä pientä muutosta bändin soundeissa. Hieman kevyempi ja leppoisampi 2 Unlimited on vähemmän mieleeni kuin Get Ready! ja No Limits aikojen tuotanto. Myös oman gimmickin loppuunkäyttö alkoi painaa tässä vaiheessa, mikä olikin monien danceprojektibändien ongelma. Mutta The Real Thing on silti ihan kuuneltavaa 2 Unlimitedia ja lisäarvoa sille antaa juuri se että se tuo mieleen tietyt ajat teinivuosilta. Nostalgian voima on suuri, se alkaa jylläämään kun on täyttänyt 30 vuotta ja vain kasvaa siitä eteenpäin. Senkään voimalla tästä ei jää käyteen kuin pikkukivaa ysäridancea, mutta jaksaisin silti innostua jos kuulisin tämän vaikkapa ostoskeskuksessa.

Arvosana: 6,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti