lauantai 2. helmikuuta 2013

Turmion Kätilöt - Destination Hades


Artisti: Turmion Kätilöt
Kappale: Destination Hades (2008)
Albumi: USCH!
Mieleenjäävin lause: "Destination Hades, destination Hades."

Näin Turmion Kätilöt livenä alkuvuodesta 2012 ja bändi oli keikalla yhtä reteä ja räävitön kuin levyilläkin. Ainoa miinus oli MC Raaka Peen yleisöön sylkemä vesisuihku jonka sain suoraan rinnuksilleni. Koska minulla oli keikan jälkeen edessä neljän kilometrin kävely kotiin yli 20 asteen pakkasessa pelkäsin saavani märän paidan kanssa kuolemantaudin mutten saanut edes flunssaa. Annoin myös edessä pogoavalle tytölle vahingossa konsertin aikana kyynärpäätä ohimoon sellaisella voimalla että keskellä kirkasta päivää olisin varmaankin saanut päällekarkaus- tai pahoinpitelysyytteen. Liekö kovalla menolla tai alkoholilla ollut osuutta asiaan muttä hän ei tuntunut edes huomaavan koko tälliä.

Destination Hades on vain puolitoistaminuuttinen kiivastahtinen runttausbiisi Turmiön Kätilöiden kolmannenlta kokopitkältä albumilta USCH! Se sisältää myös Kätilöille tyypillisiä takaperoisia lauseita joihin ei kylläkään tässä tapauksessa ole sisällytetty mitään tavallisuudesta poikkeavaa. Hyvä biisi tietää mittansa on musiikillisia lempisanontojani ja se pätee myös tässä tapauksessa. Tällaisenaan Destination Hades ei sisältäisi tarpeeksi aineksia edes kolmeen minuuttiin joten sen jättäminen lyhyemmäksi välibiisiksi albumilleen on ollut perusteltua. Kätilöt toimii ainakin minulle paremmin äidinkielellään ja miksipä tämäkin biisi ei olisi voinut olla nimeltään vaikkapa: Matkataan manalaan.

Pidän muristusta kertosäkeestä jossa toistetaan biisin nimeä. Tämä kohta nouseekin mieleeni aina jos sana Hades tulee esiin jossakin yhteydessä viimeksi esimerkiksi Smitea pelatessa. Destination Hades sisältää hieman liian samankuuloisia konemelodioita kuin saman levyn parilta muultakin biisiltä löytyy. Kaiken kaikkiaan kyseessä on hyvin tutunkuuloista Kätilöt -soundia ilman yllätyksiä. Vahva kertosäe on plussaa, mutta muuten matka Haadekseen ei sisällä mitään mieleenpainuvaa.

Arvosana: 5,5/10

Bonusvideona sama biisi takaperin jotta piiloviesteistä saa selvää:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti