lauantai 21. tammikuuta 2012

Auscultate - Beauty and the Beast


Artisti: Auscultate
Kappale: Beauty and the Beast (2003)
Albumi: Love Songs
Mieleenjäävin lause: "And ever just as sure as the sun will rise."

Impulssiostaminen sisältää aina suuremman vaaran hutiostokselle kuin harkinnan kanssa tehty. Tämän päivän sattuman sanelema ja albumi jolta se on poimittu ovat tästä karvas esimerkki. En köyhtynyt levystä montaa euroa, mutta astuin ansaan kun kannessa luki Gregorian Chants Love Songs ja yhdistin tämä Gregorianiin. Siinä missä Gregorianin sovituksiin ja toteutukseen on sentään nähty hieman vaivaa, tämä Auscultate -nimimerkin tekemä lätty on kyllästetty halvoilla syntikkasoundeilla ja studiossa lisätyllä jälkikaiulla. Koko levy on hyvin ponneton ja hengetön ja tyypillinen halpishyllyn ansa. Sama projekti on työstänyt gregoriaaniset coverlevyt mm. Beatlesin, Celine Dionin ja Simon & Garfukelin hiteistä. Pysykää kaukana.

Beauty and the Beast oli hittisingle samannimisen Disneyleffan soundtrackilta vuodelta 1991. Alunperin tämän kauniin mutta ei ehkä suurimpiin suosikkeihini kuuluvan balladin esittivät Celine Dion ja Peabo Bryson. Auscultaten versio on alkuperäisen valokopion kopion kopio. Halvat syntikat eivät herätä hurraahuutoja tai luo tunnelmaa ja "gregoriaaninen" laulu on kovin väsynyttä. Laulettu hissimusiikki kuvaa tätä huonointa kuulemaani Beauty and the Beastin coveria hyvin.

Arvosanan plussat tulevat pohjana olevan sävellyksen vuoksi ja siitä että ponnettomuudessaan Auscultate ei ole tehnyt ala-arvoista jälkeä, vain tylsää. Näin latteasta tuotoksesta ei ole helppoa keksiä paljoa sanottavaa. Kun kappaleen taustat kuulostavat keskiverron karaokelevyn taustoilta ja laulukin on parhaimmillaan ärsyttämätöntä niin lopputulos on tämä. Suosittelen välttämään sillä tästä ei irtoa edes huumoriarvoa.

Arvosana: 3,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti