lauantai 11. marraskuuta 2017

Luv' - Shoes Off (Boots On)

Artisti: Luv'
Kappale: Shoes Off (Boots On) (1979)
Albumi: Lots of Luv'
Mieleenjäävin lause: "La-la-laa."

Vaikka hollantilainen tyttötrio Luv' ei ehkä musiikkinsa puolesta olisi sitä täysin ansainnutkaan omistan yhtyeen kaikki albumit kiitos huokean albumiboksin joka tuli kokoelmalevyä halvemmaksi.

Luv' oli singlepainotteinen yhtye ja albumeista kuulee selvän eron singlebiisien ja albumintäytteen välillä. Yhtyeen fanikunta oli nuorta ja tuohon aikaan teinit ostivat sinkkuja eivätkä albumeita. Tämä näkyy Luv':n listamenestyksestä joka oli enimmäkseen singlepainotteista. Mutta ehkäpä tänään olisi sattumalta osunut kohdalle pieni helmi yhtyeen toiselta Lots of Luv' albumilta?

Murskaan toiveet heti ja totean että ainakin omasta mielestäni Shoes Off (Boots On) on toki iloinen mutta varsin yhdentekevä täytebiisi. Kappale kertoo siitä kuinka naispäähenkilö kiskoo miehensä discoon vaikka tämä haluaisi mieluummin jäädä nyhjöttämään kotiin. Mutta naisen veri vetää tanssimaan ja hän haluaa myös hellyyttä ja huomiota mieheltään. Luonnollisestikaan tarinalle ei kerrota ratkaisua ja tuskin mihinkään syvällisempään on edes pyritty. Mutta sen voin kertoa että jos naiselle sanoo pari kertaa ei edellämainitunlaisessa tilanteessa vaihtuu mies pian naisen paremmin huomiovaan.

Luv':lle tyypillisesti kappaleeseen on hienovaraisesti sotkettu eri genrejä vaikka tässäkin yhtyeen takana oleva tuottajapari Janschen & Janschens on onnistunut paremmin. Itseasiassa kappale kuulostaakin heidän aiemman hittinsä Trojan Horsen ideoiden kierrätykseltä, mutta Shoes Off:n pistävähkö vihellysmelodia jää Trojan Horsen säkkipillien varjoon.

Ei Shoes Off täysin ilman ansioita ole. Sen melko taustalle miksattu bassokuvio toimii hyvin ja onhan kappaleessa Luv':lle tyypillistä joviaalia yläpilveä. Kertosäe on reipas, mutta ei sellainen joka jäisi mieleen erityisesti. Ehkä tanssikenkien jalkaan laittamisesta kertovan biisin pitäisi olla hivenen tanssittavampi. Mutta eihän tällaista schlageriloittelua voi vihatakaan. On pyhä keskinkertaisuus usein kääritty ikävämpiinkin kuoriin.   
 
Arvosana: 5,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti