lauantai 25. helmikuuta 2017

Kim Wilde - Love Blonde

Artisti: Kim Wilde
Kappale: Love Blonde (1983)
Albumi: The Very Best of Kim Wilde
Mieleenjäävin lause: "She's got that sensuality for love."

Ei ole harvinaista että artisti tai bändi tekee biisin joka kommentoi heistä luotuja stereotypioita. Kim Wilde teki tämän jo kolmannella albumillaan Catch as Catch Can vuonna 1983 kappaleella Love Blonde. Vaalea hiusväri on seurannut Wildea koko uran ja medialla on ollut tapana kuvata näyttävät vaaleaveriköt hieman yksinkertaisina. Ricky Wilde ja Marty Wilde eivät tehneet pilaa siskostaan ja tyttärestään kun sävelsivät kappaleen vaan tekivät kasari-swing hybridin jossa on yllättävänkin paljon iskua ja asennetta. Kim itse ei olisi kappaleen nimen kuultuaan kuullakaan koko kappaleesta mutta isän jämäkkä asenne muutti hänen mielensä. Tämänkin jälkeen hän mietti onko viisasta käydä käsiksi teemaan jonka "uhri" hän itsekin on ollut mutta päätti silti julkaista kappaleen singlenä.

En osaa sanoa onko Love Blondessa parasta sen blondistereotypioita pilkkaava asenne vai todella groovesti kulkeva pystybassottelu. On hyvä että kaiken empimisen jälkeen Kim Wilde päätti heittäytyä täysillä kappaleen teemaan mukaan mikä näkyy musiikkivideossakin. Jos haluat ajaa jotakin asiaa ei sitä kannata tehdä toinen jalka vedessä ja toinen varmuuden vuoksi rannalla. Love Blonden blondi on itsenäinen, ihailtu ja iloisen elämänasenteen omaava. Hän tietää miten hyödyntää lahjojaan, milloin olla esillä ja milloin olla pois parrasvaloista. Sopii varmasti artistin omaksi kuvaksi tässä tapauksessa.

Pidän siis kappaleen asenteesta ja pystybassottelusta mutta mitä puuttuu? Aina voi miettiä onko Love Blonde tyylillisesti kovin yhtenäinen Kim Wilden 80-luvun singlejulkaisujen joukossa mutta toisaalta alkupään albumitkin olivat tyyllisesti kirjavia. Ei Love Blonde suurin Kim Wilde suosikkini ole, ne löytyvät hänen elektronisemmista biiseistään 80-luvulta. Mutta olen silti iloinen että päädyin tämän arvostelun vuoksi kuuntelemana tätä biisiä puoli tuntia repeatilla sillä löysin samalla tämän kappaleen idean ja jujun. Musiikista lisää oppiminen ja sen ymmärtäminen ovat tärkeimpiä syitä tämän blogin pitämiseen sen lisäksi että haluan jakaa mielipiteeni ja tuoda kappaleita toisten löydettäviksi. Anna korviesi päättää onko "lemmemblondi" sinun juttusi ja muista että blondeillakin on älyä, sielua ja sisua.

Arvosana: 6,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti