lauantai 27. kesäkuuta 2015

Leila K - C'Mon Now (Amadin remix)

Artisti: Leila K
Kappale: C'Mon Now (Amadin remix) (1996)
Albumi: Manic Panic
Mieleenjäävin lause: "Shut up now I do it my way."

Ruotsalainen danceartisti Leila K (Laila El Khalifi) on ollut 90-luvun kunnian päiviensä jälkeen otsikoissa lähes vain ja ainoastaan negatiivisissa merkeissä. Milloin on uutisoitu hänen asuvan kadulla ja varastelevan ruokansa ja muuta vastaavaa. Jopa hänen paluunsa lavoille tänä vuonna on aiheuttanut hämmästelyjä artistin huonosta keikkakunnosta. Aikana jolloin ysärinostalgian valtaamat yli kolmikymppiset ovat valmiita maksamaan elääkseen palan nuoruuttaan uudestaan musiikin kautta aika paluulle olisi sentään oikea. Mutta nähtäväksi jää on artistista itsestään oikeaisemaan elämänsä syöksykierre.

Kuulostan rikkinäiseltä levyltä mutten pidä remikseistä. Ymmärrän niiden olemassaolon singleillä tiskijukkien näkökulmasta mutta musiikin kuuntelijana mielenkiintoiset ja hyvät remiksit ovat minulle harvinainen tapaus. Albumintäytteenä ne ovat mielestäni lähes aina olleet turhuutta ja Leila K:n vuoden 1996 Manic Panic albumillekin on yksi sellainen pitänyt mahduttaa Amadinin tekemän C'Mon Now remiksin muodossa. Amadiniltakin kuulisin mieleluummin heidän 90-luvun omaa tuotantoaan kuten vaikkapa letkeän Alrabaiyen tai U Make Me Feel Alrightin. Alkuperäisestä C'Mon Nowsta voisin hieman innostuakin mutta tämä remiksaus on hengetön tekele. Onhan alkuperäinen C'Mon Now 90-luvulla Ruotsipopin koko maailman listoille hinanneen kaksikon Denniz Popin ja Max Martinin tuotos joka keitettiin Cheiron studioilla.

Alkuperäiseen verrattuna Amadinin remiksaus on hektisempi ja nopeampi mutta samalla on menetetty voimaa ja jykevyyttä. Romukoppaan on heitetty myös originaalissa hyvin toiminut Kissin I Love It Loud sample. Ehkä muutoksilla on haluttu lisätä tanssittavuutta mutta heiluisin itse paljon mieluummin alkuperäisin tahdein. Yli viiteen minuuttiin venytetty pituus ei luonnollisesti ole minusta hyvästä. Tämä remiksaus on vähän kuin Battery Lime verrattuna normaaliin Batteryyn: Minä haluan Batteryni Batteryn maksuisena enkä Seven Upin. Välttäkää ja kuunnelkaa ennemmin albumi/radio tai minä tahansa muuna perusversiona. Ikävä jäädä näin heikon tapauksen myötä pienelle kesätauolle mutta D:Reamia lainatakseni: Things can only get better.      

Arvosana: 3,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti