lauantai 2. kesäkuuta 2012

Blondie - I'm Gonna Love You Too


Artisti: Blondie
Kappale: I'm Gonna Love You Too (1978)
Albumi: Atomic - The Very Best of Blondie
Mieleenjäävin lause: "Cause I'm gonna love you too."

Blondieen törmäsin ensi kertaa 90-luvun puolivälin tienoilla televisiossa näkyneessä 70-lukudokumentissa. Dokkarissa ollut lyhyt pätkä Heart of Glassia herätti mielenkiintoni vaikka maininta siitä että bändi oli sekoitus discoa ja punkkia hieman arvelutti. Discostahan pidin mutta punkista en niinkään. Pienen paikkakunnan kirjastossa oli huono cd-valikoima mutta vanhoja vinyyleitä oli kokonainen huoneellinen. Niinpä lainasin Parallel Lines -albumin, olinhan nähnyt nimen jollakin parhaat albumit koskaan listalla. Kansi oli raitoineen tyylikäs: siistejä pukumiehiä ja hieman pelottavan näköinen nainen. Joku oli ystävällisesti kirjoittanut levyn taakse mielipiteensä albumin biiseistä vaikken loppujen lopuksi ollutkaan kaikesta samaa mieltä. Omalla tavallaan sääli etten enää omista vinyylisoitinta, vanhoista klassikkoalbumeista saisi kaikkein autenttisimman kuvan alkuperäisformaatissa.

I'm Gonna Love You Too on alunperin Buddy Hollyn levytys vuodelta 1957 mutta Blondien cover lienee kaikkia muita versioita tunnetumpi. 50-luvun alkuperästä kielii kappaleen karvan verran yli 2 minuutin mitta mutten sitä kyllä pidempänä haluaisikaan. Vaikka yleensä pidän simppelistä loppusoinnuttelusta I'm Gonna Love You Toon rytmitys ei vain osu maaliinsa. Kokonaisuudesta jää hätäinen maku. Pidän myös enemmän niistä Blondien biiseistä joissa soitto on hieman tiukempaa kuin tässä.

Vaikka kuulostankin negatiiviselta ei I'm Gonna Love You Too ole silti ärsyttävä. Biisi rullaa kepeästi alusta loppuun ja a-a-aa-aa -lallattelut voivat jopa jäädä päähän soimaan. Ehkä kyseessä on kappale joka toimii paremmin lyhyenä albumin loppupään täytteenä tai omaa enemmän energiaa livenä. Näillä asioilla ei kuitenkaan ole tässä tapauksessa painoarvoa. Blondien tuotannostä löytyy muutenkin niin paljon helmiä ettei hiekanjyviä kannata jäädä liikaa harmittelemaan.

Arvosana: 5,0/10


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti