lauantai 31. maaliskuuta 2012

Roxette - No One Makes It on Her Own


Artisti: Roxette
Kappale: No One Makes It on Her Own (2011)
Albumi: Charm School
Mieleenjäävin lause: "Hey there's something in your eyes that links us together."

Mitä vanhemmaksi tulee sitä sitä iloisemmin yllättyy jos joku nuoruuden suosikki pystyy yhä tekemään hyviä biisejä. Aika ei ole popmusiikon paras ystävä, sillä sormen pulssilla pitäminen muuttuu vuosi vuodelta yhä hankalammaksi ja uusia juttuja on yhä vaikeampi keksiä. Menestys loppuu ja sitten siirrytään vuosikausiksi telakalle. Sitten tapahtuu jotakin ja ihmiset alkavat miettiä että missähän se ja se nuoruuden suosikki on nykyään. Syntyy tilausta comebackeille joista toiset onnistuvat paremmin kuin toiset. Musiikkimaailma on muuttunut paljon jo siitäkin kun itse aloin kuunnella aktiivisesti musiikkia 90-luvun alussa. Kukaan ei pysty enää samanlaisiin myyntilukuihin ja 10 miljoonaa myytyä albumia on muuttunut todella harvinaiseksi yksittäiselle albumille. Onneksi listasijoitusten sijasta tärkeämpää itselleni on se pidänkö vanhan suosikin uudesta musiikista vai en.

80- ja 90-lukujen taitteen ruotsalainen popihme Roxette on toden teolla aktivoitunut tällä vuosikymmenellä. Vuoden 2011 Charm School albumi on saanut tänä vuonna jatkoa Tourism henkisen Travelling albumin myötä. Travellingiin en ole ehtinyt vielä perehtyä mutta Charm School oli tervetullut julkaisu. Vaikkei Roxetten hittikynä ole aivan kultavuosien terässä tuntui Charm School silti raikkaalta vaivattomalta albumilta mihin ei moni muu yli 25 vuotta vanha bändi kykene. Neljäntenä singlenä albumilta julkaistiin perinteistä ammentava No One Makes It on Her Own jonka musiikkivideoksi päätyi Youtubessa bändiin vaikutuksen tehnyt Tanya Rush -nimisen fanin omatekoinen video. Varmasti todellinen unelmien täyttymys. 

Per Gessle on aina osannut poimia vaikutteita sopivan herkin ottein ja tämä kuuluu myös No One Makes It On Her Ownissa. Lähimmäisenrakkauden ja ystävyyden ylistystä on kuultu tämäntyyppisessä muodossa lukemattomia kertoja 60-luvulta asti ja ehkä aiemminkin mutta se ei haittaa. Sillä vaikka vaikutteet kuulee, niin kukaan joskus Roxettea aiemmin kuulut ei voi erehtyä kenen musiikista on kyse. Kaikki on kuten tällaisessa biisissä kuuluukin; 1) Rauhallinen alku pianotaustalla jossa luetellaan vastoinkäymisiä joihin voi saada tukea lähimmäiseltään. 2) Tasaisesti kasvava rakenne joka päätyy lopussa mahtipontiseen yhteislauluun. 3) Kiva koukku joka tässä tapauksessa on oo-ooo hyräily. 4) Hyvä mieli biisin kuulemisen jälkeen. Niin kauan kun Roxetten albumeilta löytyy pari-kolme tämäntasoista kappaletta minä tulen ne ostamaan.

Arvosana: 7,5/10


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti