lauantai 24. maaliskuuta 2012

Kylie Minogue - Confide in Me


Artisti: Kylie Minogue
Kappale: Confide in Me (1994)
Albumi: Hits +
Mieleenjäävin lause: "We all get hurt by love, we all have our cross to bear."

En tiedä onko kyseessä ikääntymisen tuoma ominaisuus vai onko kyse siitä kun on kuullut enemmän ja enemmän musiikkia on siitä vaikeampi innostua kuten teininä teki. 2000-luvun alussa tuntui parin vuoden ajan siltä että kiinnostus musiikkia kohtaan yleensä lopahtaisi kun mikään uusi musiikki ei innostanut samalla tavalla kuin 90-luvulla. Parin vuoden kuivemman kauden jälkeen kuitenkin jokin päänsisäinen ratas naksahti ja tajusin että uudelle musiikille täytyy antaa enemmän aikaa tehdä vaikutus ja niinpä en yleensä nykyään tuomisekaan mitään ensikuulemalta. Pariisin Kevät käy hyvästä esimerkistä bändistä jonka musiikki uppoaa minulle suunnilleen levyn verran myöhässä. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Kylien löysin vasta vuosituhannen vaihteessa vaikka muistankin kyllä hänen biisejään aina Locomotionista ja I Should Be So Luckysta alkaen. Mikään ei vain niiden omana aikana sytyttänyt innostuksen kipinää. Jälkikäteen olen löytänyt intoilemisen aihetta lähes jokaisesta Kylien pitkän uran aikakaudesta. Naapurintyttökauden jälkeen Kylie kokeili 90-luvulla hieman aikuisempaa ja tyylikkäämpää suuntaa mutta historia osoitti että pop-maailma halusi popprinsessan, ei aikuista naista.

Kylien vuoden 1994 hittisingle Confide in Me joka nousi mm. meillä sinkkulistan kärkeen sopisi tyylillisesti hyvin esimerkiksi Madonnan Ray of Light -albumille. Kyseessä on selvä pesäero aiempaan purkkapop Kylieen vaikka aivan täydellisesti artisti ei luonnollisesta leikkisyydestään eroon pääsekään. 90-luvulla muodikkaita new age vaikutteita kuullaan sitarmaisissa konesoundeissa mutta aivan Enigmaksi ei sentään ole menty. Confide in Me kestää lähes kuusi minuuttia ja kantaa koko pituutensa alkunintrosta viimeiseen loppuvenytykseen kunnialla. Mahtipontisuus ja herkkyys ovat hyvässä tasapainossa eikä Kylie koskaan ole yrittänyt äänellään mitään sellaista mihin se ei pysty.

Confide in Me on mielestäni 90-luvun puolivälin parasta Kylietä vaikka hänen suurin vahvuutensa onkin hieman kepeämmässä popissa. Jos Kylie olisi jäänyt urallaan Confide In Me:n osoittamalle tielle, niin olisiko hän tehnyt koskaan samanlaista comebackia kuin vuosituhannen vaihteessa? Sitä en haluaakaan tietää sillä silloin olisimme jääneet ilman Can't Get You Out of My Headin kaltaisia pophelmiä. Confide in Me ansaitsee kuitenkin paikkansa Kylien hittien joukossa sillä erilaisuudestaan huolimatta se on kuitenkin tunnistettavaa Kylie-tätiä ja myös hyvä biisi.

Arvosana: 7,0/10


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti