keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

B.T. Express - Do It

Artisti: B.T. Express
Kappale: Do It (1974)
Albumi: 20th Century Hits for a New Millennium: 1970-1974
Mieleenjäävin lause: "Whatever it is."

Lähes siitä hetkestä alkaen kun aloin harrastamaan musiikin kuuntelua olen pitänyt 70-luvun discosta ja saman ajan discohtavista funk- soul- ja rockhiteistä. Kaikilla meillä on omanlaisemme mieltymys erilaisiin rytmeihin ja discon letkeä keinunta on minulle sitä korvakarkkia jonka kuuntelu harvoin silittää musiikillisesti vastakarvaan.

B.T. Expressin joka alkuperäiseltä nimeltään oli Brooklyn Trucking Express sai uransa suurimman hitin vuonna 1974 kappaleella Do It (Til' You're Satisfied). Kyseessä on erittäin paljon discolta kuulostava funkkappale joka nousi Billboardin listalla aina kakkoseksi asti. Kappale on sopivan hikistä funkkia olematta kuitenkaan sitä kaikkein tiukinta ja hikisintä sorttia joka on itselleni aina ollut hieman vaikeampaa sisäistettävää. Kappale keinuu kiirettömästi svengaten ja vain hieno urkusoolo tuo vaihtelua poljentoon.

Jos Do It sisältää jotakin huonoa niin hyvyydestään huolimatta kappale on lajissaan varsin tyypillinen. Jos tekisi tarkistuslistan asioista joihin odottaa törmääväänsä esidiscoisessa funkissa niin tämä kohdalla tulisi varmaan rastitettua lähes kaikki kohdat. Mutta odotusten täyttäminen ei ole aina huono asia sillä mitä pidempään musiikkia kuuntelee, sitä harvemmin yllättyy. Do It on mukavan orgaanista ja letkeää funkmusiikkia joka sopii kesään niin aurinkoisiin kuin sateisiinkin päiviin.

Arvosana: 7,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti