lauantai 16. elokuuta 2014

Leila K - I'm Coming To You

Artisti: Leila K
Kappale: I'm Coming To You (1996)
Albumi: Manic Panic
Mieleenjäävin lause: "Do you miss me when I'm gone?"

Joskus comebackkeja odottaa ja joskus ne tulevat yllätyksenä. Sitten on niitä tapauksia joissa ei usko artistin enää ikinä tekevän paluuta tai edes kykenevän siihen. En haluaisi olla näin kyyninen Leila K:n suhteen, mutta viimeisen 15 vuoden aikana en muista kuulleeni hänestä ainuttakaan hyvää uutista. Viimeisin uutinen oli alkuvuodesta jolloin hänet oli tuomittu Ruotsissa neljän kuukauden vankeuteen näpistelyistä ja laittomista uhkauksista. Toki Leila K voisi tehdä paluun ysärinostalgian kautta mutta ensin se vaatisi sitä että hän saisi elämänsä tasapainoon ja se on pitkän syöksykierteen jälkeen helpommin sanottu kun tehty. Mutta olen mieluusti väärässä jos käy toisin kuin arvelen.

Leila K:n kahdesta sooloalbumista pidän enemmän jälkimmäisestä eli Manic Panicsta. Max Martin ja Denniz Pop tekivät albumiin hyvän pohjan mutta ikävä kyllä muiden tekemä lopputäyte ei ollut niin herkullista. Ja juuri tätä täytesälää edustaa I'm Coming To You. Ilman Leila K:n energistä ja persoonallista ulosantia tästä sävellyksestä ei jäisi mieleen mitään muuta kuin korkeintaan ehkä loppupuolen parantuva potku breakbeat rytmiosastolla. Sanoitus on yhdentekevä ja aivan liikaa itseään toistava vaikka toiston tarkoitus on ehkä ollutkin luoda hypnoottista vaikutelmaa. Parhaat hetket koetaan loppupuolella jonne on saatu rakennettua varsin onnistunut kliimaksi joka kuitenkin pilataan palaamalla liikaan toistoon.

Manic Panic albumilla heikoimmat raidat ovat kolme viimeistä ja tämä on kokonaiskuuntelun kannalta hyvä ratkaisu sillä näin sentään yli kaksi kolmannesta albumista on mukavaa kuuntelukokemusta. I'm Coming To You on yksi niistä albumin kolmesta mätämunasta josta paremmalla tuotannolla olisi ehkä voinut saada keskinkertaisen. Itse olisin lopettanut kappaleen puoli minuuttia aikaisemmin ja lyhentänyt alkuintroa. Ehkä apua olisi voinut olla myös vierailevasta laulajasta, tekihän samalla albumilla mm. Jessic Folcker hyvää työtä Electric biisin kertosäkeessä. Mutta valitettavasti I'm Coming To You on filleri eikä minkään muun kuin fiiliksen killeri.

Arvosana: 3,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti