lauantai 7. kesäkuuta 2014

Boney M - Hooray! Hooray! It's a Holi-Holiday

Artisti: Boney M
Kappale: Hooray! Hooray! It's a Holi-Holiday (1979)
Albumi: Gold: 20 Super Hits
Mieleenjäävin lause: "Hey-di-hey-di-ho."

Kun oma kiinnostukseni musiikkia kohtaan heräsi suhteellisen myöhään vasta vuonna 1993 ei ole ihme että toisen tulemisen tuolloin Gold kokoelman kautta tehnyt Boney M herätti kiinnostukseni. Yhtyeen kappaleet saivat paljon radiosoittoa ja tämänpäiväinen sattuman sanelema Hooray! Hooray! It's a Holi-holiday tuli tutuksi myös mainion Koe-eläinpuiston välijinglenä. Boney M nimellä on kiertänyt myöhemmin sekalaisia kokoonpanoja mutta tällä ei liene niin suurta väliä, eihän osa alkuperäisestä kokoonpanostakaan juuri päässyt laulamaan levyillä.

Jos Boney M:sta ja Scooterista haluaa löytää jotakin yhteistä niin kumpikin on tehnyt paljon covereita tai muuten poiminut olemassaolevista lauluista pätkiä omiin kappaleisiinsa. Vuoden 1979 hittisingle Hooray! Hooray! It's a Holi-Holiday lainasi Polly Wolly Doodle lastenlaulusta melodian. Tämä ei ollut edes yksinkertaisin asia jota Boney M:n kappaleissa käytettiin minkä todistaa kuukausien nimistä koostuva Calendar Song. Mitään poikkeuksellista Hooray! Hooray! ei sisällä verrattuna aikakauden muihin Boney M hitteihin sillä se on menevä, hauska ja harmiton discokeinuttaja joita Frank Farian tuohon aikaan sujuvasti tuotti. Steel panit ovat aina jakaneet mielipiteitä ja omasta mielestäni ne tässä tapauksessa kohtuullisesti käytettyinä rikastavat kokonaisuutta.

Hooray! Hooray! kuuluu niihin kappaleisiin joidenka parhaat paukut on ladattu alkuun ja loppu on vain saman toistoa. Se ei ole suuri ongelma, sillä varsinkin näin lämpimänä kesäpäivänä pari viikkoa ennen kesäloman alkua Liz Mitchellin omintakeinen ääni on omiaan auttamaan jaksamaan viimeiset työviikot. Jos iloisuus ei ole sinulle myrkkyä ja discon jälkeen et liitä sanaa sucks niin Hooray! Hooray! on hyvää joskin ei parasta mielenletkeyttäjää. Hurraa! Hurraa! Loma tulloo!  

Arvosana: 6,5/10


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti