lauantai 18. toukokuuta 2013

Michael Jackson - Will You Be There


Artisti: Michael Jackson
Kappale: Will You Be There (1991)
Albumi: Essential
Mieleenjäävin lause: "But they told me a man should be faithful."

Michael Jackson oli sen verran merkittävä popartisti etten voinut välttyä häneltä edes ennen kuin aloin aktiviisesti kuuntelemaan musiikkia. Äitini oli nauhoittanut radiosta mieleisiään biisejä autossa kuunneltavaksi ja luulin lähes 10 vuotta että Murray Headin One Night In Bangkok on Michael Jacksonin esittämä koska äitini väitti minulle niin. Toinen aiheettomasti Jacksonin biisiksi luulemani oli Ray Parker Jr:n Ghostbusters. Mutta tämä on vain yksi esimerkki siitä kuin merkittävä ja tunnettu hahmo Jackson oli. Tunnetut ihmiset saavat tililleen niin aiheettomia kuin aiheellisiakin ansioita. 

Muistan Will You Be Theren koska se julkaistiin singlenä itselleni musiikillisesti tärkeänä vuonna 1993. Se oli tässä blogissa jo monesti mainittu vuosi jolloin aloin kuuntelemaan musiikkia. Vaikkei biisi tehnyt silloin suurempaa vaikutusta niin muistan sen musiikkivideon siivekkäine taustatanssijoineen. Will You Be There oli Dangerous -albumin kahdeksas single ja yllättäen myöhäisestä julkaisujärjestyksestä huolimatta yksi albumin suurimpia hittejä. Vetoapua biisi sai Free Willyn soundtrackille ja samalla koko elokuvan pääteemaksi pääsystä. Will You Be There ammentaa gospelperinteestä niin sanoituksellisesti kuin musiikillisestikin ja kuoro onkin siinä melkein yhtä suuressa roolissa kuin Jackson itse. Ehkä on jopa hyväksi että kappale on osittain karsittu Jacksonin biisimaneereista jotka jo tuossa vaiheessa alkoivat tulla hivenen liian tutuiksi. 

Mutta pidän enemmän juuri siitä menevämmästä Jacksonista en niinkään hänen hitaammasta tuotannostaan. Toinen ongelma on Will You Be Theren sanoitus sillä kun minun piti poimia alkuun se mieleenjäävin lause en saanut sitä päähäni ilman sanoitussivustolla vierailua. Tarttuvuus on tärkeää ja jos sanoituksesta ei jää 20 vuoden jälkeen mieleen kuin kappaleen nimi niin sitä jotakin puuttuu. Pidän kappaleen tuotannosta, kaikki on miksattu mukavasti paikoilleen eikä mikään ylikorostu. Huippukohdan puute vaivaa Will You Be Therea, tasainen poljento olisi vaatinut isomman vaihteen pistämistä silmään edes hetkeksi. Kyseessä ei ole missään nimessä suosikkini Michael Jacksonin laajasta tuotannosta mutta koska en hyppäisi tätä yli satunnaissoittokuuntelussa niin rima heiluu muttei putoa.   

Arvosana: 5,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti