lauantai 8. joulukuuta 2012

Texas - Move In


Artisti: Texas
Kappale: Move In (1999)
Albumi: The Hush
Mieleenjäävin lause: "Invite me to a party, hang some colour on the walls."

Jokaisella on varmasti omat väärinkuullut biisinsä ja niitä tuntuu kertyvän vain enemmän vuosien varrella. Tästä yksi versio on myös se että on kuullut kappaleen oikein, muttei usko siihen. Esimerkkinä edellisestä olkoon Abban One Of Us, jonka kohta "And so I dealt you the blow.." tuli kuultua alusta asti oikein, mutta ajattelin että siinä lauletaan oikeasti varmasti jotakin muuta. Ajattelin kyseessä olevan fyysisen iskun kun taas olisi pitänyt tajuta että kyse oli henkisen pommin pudottamisesta. Muutaman kerran kappaleen sanoitus on muuttunut huonommaksi kun on tajunnut kuulleensa sen väärin. Omat korvat ovat loihtineet jotakin hienoa lauseesta joka sitten olikin jotakin ihan muuta. Oma lukunsa ovat sellaiset vieraskieliset biisit joissa väkisin kuulee omasta mielestään suomenkielisen lauseen tai sanoja. Tatun Ty Soglasnan kertosäe kääntyy aina päässäni sanoiksi "mikset lastaa(kkaan)".

Tässä kohti lukijani varmaan arvaakin jo että tämänkertaiseen random playn arpomaan biisiin liittyy väärinkuuleminen. Texasin Move In löytyy bändin viidenneltä albumilta joka julkaistiin vuonna 1999. Hankin levyn joko ilmestymisvuonna tai sitä seuraavana, joten olen kuullut kyseisen kappaleen lauseen väärin tämän arvostelun kirjoituspäivään asti. Ensimmäisen säkeistön lause joka oikeasti menee: "Hang some colour on the walls" on kääntynyt päässäni tähän asti muotoon: "There's condom on the floors." Oma tulkintani on tehnyt kappaleesta ehkä jopa rohkean mutta kyseessä olikin jotakin ihan muuta. Onneksi kyseessä ei missään sanoitustulkinnallisessa muodossa ole lempibiisini Texasin tuotannosta joten mitään tärkeää ei ole pilattu.

Move In on kokonaisuutena liian junnaava ja tasapaksu sillä tuntuu että yksi ja sama rytmi kuljettaa kappaleen alusta loppuun. Tämä voisi olla loistava tehokeino jos kyseinen rytminpätkä olisi yksinkertaisuudessaan nerokas mutta niin ei ole. Ei ole koskaan hyvä merkki jos kertosäe on biisin heikoin osa. Näin valitettavasti on päässyt käymään, sillä fiilis paranee huomattavasti aina kun kertosäkeestä päästään muihin osiin. Sharleen Spiteri tekee parhaansa laulaessaan herkästi ja sensuellisti mutta näistä aineksista ei vain pysty taitavinkaan tulkitsija kokkaamaan musiikillista korvaherkkua. Ensimmäinen säkeistö on kuin traileri johon on koottu leffan parhaat pätkät ja huonon elokuvan tapauksessa traileri on paljastanut jo kaiken näkemisen arvoisen. Ensimmäinen minuutti riittää siihen että Move In on paljastanut olevansa keskitason alapuolella oleva semisensuelli mutta tylsä biisi.

Arvosana: 4,5/10
Kuuntele Move In Spotifysta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti