lauantai 10. marraskuuta 2012

Whitney Houston - I Bow Out


Artisti: Whitney Houston
Kappale: I Bow Out (1998)
Albumi: My Love Is Your Love
Mieleenjäävin lause: "I bow out, I won't be hanging around baby."

Jos Whitney Houston ei olisi menehtynyt vuoden 2012 helmikuussa uskon että hän olisi voinut tehdä toisen tulemisensa lähivuosina. Tämä tietenkin olettaen että ne syyt mitkä päättivät hänen päivänsä ennenaikaisesti olisivat muuttuneet paremmiksi. Kun on myynyt jossakin vaiheessa 170 miljoonaa levyä niin uudestaan suosioon pääseminen ei ole mahdotonta, sillä vanhat hitit eivät lakkaa soimasta ja niiden nostalgia-arvo tuppaa kasvamaan ajan myötä. Nyt valitettavasti Whitney Houstonille kävi samalla tavalla kuin Michael Jacksonillekin eli toinen tuleminen tapahtui poismenon kautta josta pääsevät nauttimaan vain perikunnat.

Ensimmäinen suuri konsertti jossa kävin oli Whitney Houston Hartwall Areenalla lokakuussa 1999. Tämän päivän sattuman sanelemaa sinä iltana ei muistaakseni kuultu eikä kyse ei ollut yhdestäkään My Love Is Your Love -albumin viidestä singlelohkaisusta. En muista I Bow Outia mistään erityisestä syystä, sillä minun piti kuunnella se kertaalleen läpi ennen kuin muistin sen. Kun tekijänä on Diane Warren kappaleen voisi olettaa olevan ysärislovari, mutta tällä kertaa kyse onkin keskitempoisesta R&B keinutuksesta 90-luvun lopun tyyliin. Toki Warrenille tyypillisesti tälläkin kertaa rakkaus on dramaattista ja suuria tunteita täynnä mutta nyt se on juuri päättynyt. Päähenkilö ei enää kestä nykyistä suhdetta ja lähtee siitä pois sillä mitta on tullut täyteen.

I Bow Outin suurin ongelma on se ettei se saavuta kliimaksia missään vaiheessa. Ehkä ratkaisu on tehty tyylikkyyden vuoksi mutta vain Cyberpunkissa tyyli tulee ennen tarkoitusta. Jokaisen sydänsärkytarinan ei toki tarvitse olla Whitout You tai Goodbye To Love mutta tämänkaltainen tasainen nytkytys on neljä ja puoliminuuttisena hieman liikaa. Perinteisenä popparina  haluan sen palkinnon lopussa. Whitney laulaa hyvin  pidäteltynäkin ja kertosäkeen kulku taustalaulujen vuorotellessa hänen kanssaan on parasta mitä I Bow Out tarjoaa. Itse olisin feidannut kappaleen loppuun ennen neljää minuuttia ja tulos olisi ollut vähemmän kuunteleväsymystä aiheuttava. Nyt se on tyylikäs, taskulämmin eikä mitenkään erityisen mieleenjäävä.

Arvosana: 5,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti